Vezi sidebar
Lavinia a participat şi a câştigat! Iată bucuria care a ieşit din coşul ei bio de Paşte!
23.04.2015
Razvan Mottok
616 vizualizări

 

Lavinia a participat la concursul organizat Paştele trecut de Ecuisine.ro împreună cu Republica BIO şi Rapunzel şi a câştigat premiul pe care deja îl cunoaşteţi.

Din ingredientele de acolo a făcut un chec, a cărui reţetă ne-a împărtăşit-o cu amabilitate şi nouă. Ba mai mult, doamna Lambru, sau Lavinia, ne-a împărtăşit ingredientul cel mai important al vieţii ei: David, băieţelul ei de un an şi jumătate care s-a bucurat de checul bio pregătit de mami.

Iar noi, cu mare drag şi cu acordul Laviniei vă împărtăşim şi reţeta checului, şi bucuria micuţului David, şi bucuria noastră.

 

Iată reţeta checului:

Pentru chec, Lavinia a folosit următoarele ingrediente. Cele mai multe sunt luate din coşul premiu câştigat de ea, pentru restul o să vă sugerez eu câte ceva din cămara Republicii BIO, că tot de acolo au venit şi celelalte:

4 ouă (pe-astea le căutaţi în magazine, dar vedeţi să fie certificate bio, de la găini fericite, libere)

8 linguri de ulei

8 linguri de făină

8 linguri de zahăr

O lingură de cacao

Un plic de zahăr vanilat sau o linguriţă de pudră de vanilie

Un plic de praf de copt

O lingură de zeamă de lămâie sau o lingură de coajă de lămaie, mărunţită bine bine

Un praf de sare.

 

Prepararea:

Lavinia ne-a mărturisit c-a luat reţeta de pe clubulbebeluşilor.ro. Bineînţeles că tot o mămică a postat-o şi acolo, ştiţi cum merg treburile astea. Dacă o mămică are ceva bun pentru puiul ei, dă sfoară-n ţară la toate celelalte.

Vă rog să intraţi pe Clubul BeBeluşilor şi să urmăriţi pas cu pas reţeta. Mai mult ca sigur mămica de acolo ştie cel mai bine cum se face.

Doar atât vă mai spun înainte de a vă lăsa să citiţi reţeta originală. Puiul Laviniei, David, are un an şi jumătate, dar reţeta-i potrivită pentru copii de la un an încolo. Apoi, aflaţi că prepararea durează cel mult o oră, cu tot cu datul la cuptor.

Succes şi poftă bună, sănătoasă!

 Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.