Vezi sidebar
Mic dejun pentru zvăpăiatul din tine, sau de lângă tine
09.04.2015
Anca Coman
325 vizualizări

 

Pentru toţi aceia dintre voi care vreţi şi altceva decât clasicul mic dejun cu iaurt şi cereale, şi care pe deasupra v-aţi săturat să începeţi ziua obosiţi și fără vlagă, am o propunere! De fapt, mai multe, dar azi v-o zic pe prima.

Întâi, un pic de filosofie. Doar azi, de data viitoare trec direct la reţetă, promit! Se spune că dacă îţi începi ziua bine, ai șanse bune să o și termini bine. Şi cred că dacă îţi schimbi obiceiurile matinale îţi poţi schimba şi viața. Aşa ar trebui să înceapă: pas cu pas, zi după zi, mic dejun după mic dejun.

Şi un secret: e ușor să ai un mic dejun sănătos, chiar și atunci când te grăbești. Iar eu vreau să fie și BIO, că ştiu că e mai bine.

Pentru prima propunere, micul dejun al zvăpăiaţilor, îţi recomand următoarele ingrediente şi cât ai clipi, vei avea în față o porție plină de energie. Nu durează mai mult de sapte minute, pe cuvânt!

Energy Mix Pulbere, daaaa, asta e vedeta din castronul zvăpăiaţilor!

Supermuesli cu goji și semințe de cânepă

Lapte de quinoa

Un Baton raw cu semințe de chia și cocos

Puţin Sirop de agave.

Ce ai de făcut:

Încălzește două cani de lapte de quinoa. Nu prea tare, atât cât să înmoaie cerealele.

Toarnă prima cană de quinoa într-un bol și presară deasupra un pumn sau doi de Supermuesli. Laptele din quinoa este o sursă excelentă de proteine vegetale, minerale și fibre, iar sortimentul de muesli pe care ți-l propun conține o grămadă de bunătăți sănătoase: quinoa, hrișcă, goji, merișoare, stafide, semințe de floarea-soarelui și de cânepă.

Toarnă restul de lapte de quinoa într-o cană și amestecă împreună cu 1 sau 2 lingurițe din pulberea Energy Mix. Cu pudră proteică de cânepa, cacao raw și maca, mixul ăsta e o comoară de vitamine, minerale și aminoacizi, ce-ți vor asigura resurse de energie pentru toată ziua. Dacă vrei, poți îndulci amestecul cu puțină miere sau sirop de agave.

Batonul cu chia și cocos îl poți mânca tot acum sau îl poți lua cu tine pentru a avea la îndemână o gustare sănătoasă puțin mai târziu, pe drum, la muncă sau la școală.

Mic dejun sănătos!

 

Ruxi, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.