Vezi sidebar
Beneficiile extraordinare ale spirulinei: mască hidratantă cu spirulină și ulei de cocos, de Sibel Grigore.
09.05.2016
Razvan Mottok
3.376 vizualizări

Azi îți povestesc din nou despre spirulină în cosmetica de îngrijire.

Folosești pastila de spirulină drept supliment, sau adaugi pudra de spirulină în shake-ul tău, în smoothie ori în alte combinații pentru sănătate. Și tocmai fiindcă îți prepari singură bunătățile de mai sus iar spirulina nu-ți lipsește din casă, azi îți mai dezvălui încă o rețetă de mască facială hidratantă în care o poți valorifica.

Rețetă de simplă de mască hidratantă cu spirulină și ulei de cocos ecologic

Acum, despre utilizările cosmetice ale uleiului de cocos ecologic am mai spus-o, dar fiindcă e un ingredient cu care îmi place să lucrez, o mai spun:

Despre spiruină si beneficiile ei poți citi în prima mea rețetă simplă de mască hidratantă, cu spirulină și miere de albine, pe care ți-am recomandat-o săptămâna trecută.

Ingrediente necesare:

Modul de preparare și de aplicare:

  • Amestecă spirulina și uleiul de cocos într-un bol curat, până obții o pastă cremoasă. Atenție, spirulina fiind foarte fină, se amestecă puțin mai greu. Insistă până se încorporează toată.
  • Uleiul de cocos e bine să aibă consistența unei creme, pentru a-l amesteca ușor cu pudra de spirulină. Dacă îl ții la frigider, atunci e bine să-l scoți la temperatura camerei cu ceva timp înainte. 
  • Aplică masca doar pe tenul curat. Poți să te demachiezi tot cu ulei de cocos, așa cum te-am sfătuit de fiecare dată.
  • E bine ca masca ta să fie solidă, pentru că altfel îți va curge de pe față, deci e bine să îl ții la rece, sub 25 de grade Celsius).
  • Lasă masca să acționeze 15 sau 20 de minute, după care o poți îndepărta cu apă din abundență. Folosește apoi crema ta bio hidratantă.

E bine de știut:

  • Înainte de a clăti masca cu spirulină și ulei de cocos, fă-ți un ușor masaj, pentru a curăța și porii foarte bine și pentru a elimina excesul de sebum.
  • Dacă folosești un prosopel pentru față, să știi că el se va colora în verde. Dar nu-ți face griji, se va curăța.

 

Simplu si eficient! Hidratare si antirid cu un singur ingredient.

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.