Beneficiile extraordinare ale spirulinei: mască hidratantă cu spirulină și ulei de cocos, de Sibel Grigore.

Beneficiile extraordinare ale spirulinei: mască hidratantă cu spirulină și ulei de cocos, de Sibel Grigore. – Republica BIO

Azi îți povestesc din nou despre spirulină în cosmetica de îngrijire.

Folosești pastila de spirulină drept supliment, sau adaugi pudra de spirulină în shake-ul tău, în smoothie ori în alte combinații pentru sănătate. Și tocmai fiindcă îți prepari singură bunătățile de mai sus iar spirulina nu-ți lipsește din casă, azi îți mai dezvălui încă o rețetă de mască facială hidratantă în care o poți valorifica.

Rețetă de simplă de mască hidratantă cu spirulină și ulei de cocos ecologic

Acum, despre utilizările cosmetice ale uleiului de cocos ecologic am mai spus-o, dar fiindcă e un ingredient cu care îmi place să lucrez, o mai spun:

Despre spiruină si beneficiile ei poți citi în prima mea rețetă simplă de mască hidratantă, cu spirulină și miere de albine, pe care ți-am recomandat-o săptămâna trecută.

Ingrediente necesare:

Modul de preparare și de aplicare:

  • Amestecă spirulina și uleiul de cocos într-un bol curat, până obții o pastă cremoasă. Atenție, spirulina fiind foarte fină, se amestecă puțin mai greu. Insistă până se încorporează toată.
  • Uleiul de cocos e bine să aibă consistența unei creme, pentru a-l amesteca ușor cu pudra de spirulină. Dacă îl ții la frigider, atunci e bine să-l scoți la temperatura camerei cu ceva timp înainte. 
  • Aplică masca doar pe tenul curat. Poți să te demachiezi tot cu ulei de cocos, așa cum te-am sfătuit de fiecare dată.
  • E bine ca masca ta să fie solidă, pentru că altfel îți va curge de pe față, deci e bine să îl ții la rece, sub 25 de grade Celsius).
  • Lasă masca să acționeze 15 sau 20 de minute, după care o poți îndepărta cu apă din abundență. Folosește apoi crema ta bio hidratantă.

E bine de știut:

  • Înainte de a clăti masca cu spirulină și ulei de cocos, fă-ți un ușor masaj, pentru a curăța și porii foarte bine și pentru a elimina excesul de sebum.
  • Dacă folosești un prosopel pentru față, să știi că el se va colora în verde. Dar nu-ți face griji, se va curăța.

 

Simplu si eficient! Hidratare si antirid cu un singur ingredient.

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

 

Dacă ţi-a plăcut articolul ăsta, sigur te va interesa şi:
Scrie un comentariu
Fii primul care scrie un comentariu