Vezi sidebar
Cunoști beneficiile celor 40 de ceaiuri Yogi Tea? Hai să povestim despre ayurveda!
19.07.2016
Ruxandra Comsa
4.629 vizualizări

 

Eu ador aceste ceaiuri și am fost prima de la Republica BIO care a încercat câte unul din fiecare, până acum. Ba chiar colectez cartonașele care atârnă la capătul sforii care ține fiecare pliculeț de ceai Yogi Tea.

Mă mai bucur și pentru că pe lângă starea de bine pe care mi-o dau, ceaiurile Yogi Tea reușesc să-mi lumineze fiecare zi. Îți spun imediat cum și de ce reușesc ele să facă asta. 

Să lămurim un lucru: ce este ayurveda?

Ayurveda este un străvechi sistem de cunoștințe medicale indiene. În limba sanscrită, cuvântul Ayurveda înseamnă „Ştiinţa vieţii”. „Ayus” înseamnă „viaţă” şi se referă la energia fundamentală a vieţii, iar „Veda” înseamnă cunoaştere sau, altfel spus, ştiinţă. Ayurveda reprezintă prin urmare un inestimabil tezaur de cunoştinţe teoretice şi practice care ne ajută să aflăm care sunt cele mai bune indicaţii pentru îmbunătăţirea stării vieţii fiinţei umane. Medicina tradiţională Ayurveda a apărut şi a fost practicată în mod curent în India, încă de acum 5000 de ani. Sursele scrise ale acelor timpuri atestă faptul că Ayurveda reprezintă cea mai veche ştiinţă tradiţională de vindecare şi de menţinere a stării de sănătate.

Acum o să îți povestesc câte ceva despre ceaiurile Yogi Tea

Povestea ceaiurilor Yogi Tea a inceput in 1969 cand Yogi Bhajan, un inspirat profesor spiritual indian, a început să predea Kundalini Yoga în America.

După fiecare curs, el obișnuia să-și servească studenții cu un ceai preparat din 5 condimente ayurvedice (seminte de cardamon, scorțișoară, cuișoare, rădăcină de ghimbir și piper negru). Studenții l-au denumit apoi ceai yogi, sau Yogi Tea.

Inspirați de aroma complexă și proprietățile curative unice ale acestui ceai ayurvedic, studenții au pus la cale compania Yogi Tea și au creat propriile lor rețete de ceaiuri, bazate pe învățăturile lui Yogi Bhajan și pe principiile vechii medicine ayurvedice indiene.

Ceaiurile Yogi Tea sunt, iată, combinații sau amestecuri ayurvedice aromate și surprinzătoare de plante și condimente. Ce ai zice de o ceașcă de ceai în care se îmbină armonios parfumul dulce de coajă de portocală și scorțișoară cu cel picant de chili, cuișoare și ghimbir, sau cu unul surprinzător de cardamom și busuioc? Acesta este un ceai care se numește „Heartwarming” pentru că încălzește trupul și inima în același timp, și este preferatul meu.

Care sunt principiile care-i inspiră pe oamenii de la Yogi Tea?

„Gustul este esențial, dar nu este suficient. Trebuie să te simți minunat după ce ai băut un ceai Yogi Tea" spune tradiția ayurvedică. 

Rețetele Yogi Tea sunt atent întocmite: "Ce efect vor avea nu doar asupra corpului, dar și asupra minții?", se întrebă cei care urmează aceeași tradiție.

"Sănătatea își are sursa în natură. Noi lucrăm cu ceea ce oferă deja natura, mai degrabă decât să încercăm să o modificăm. Nu avem laboratoare, avem bucătării".

"Combinațiile creative pot îmbunătăți ceea ce are natura de oferit. Ai combinat vreodată mentă și ghimbir? Împreună, se împletesc armonios într-un gust remarcabil de proaspăt și de inovativ. Experiența este revigorantă!". Iată încă un principiu sănătos al tradiției ayurvedice.

"Ori de câte ori e posibil, lucrăm cu întregul, nu cu părți din întreg. Combinăm condimente și plante medicinale integrale pentru beneficiile lor, nu le suplimentăm cu vitamine și minerale” spun cei care prepară aceste amestecuri vindecătoare de minte, trup și suflet. 

"Amestecurile Yogi Tea nu sunt simple ceaiuri, rețetele lor sunt bazate pe tradiția medicinei ayurvedice", iar printre cele peste 40 de sortimente de ceai pe care le vei găsi la Republica BIO, sigur vei descoperi cel puțin unul care ți se va potrivi perfect"

Și acum, motivul special pentru care îmi plac atât de mult ceaiurile Yogi Tea!

Pe cartonașul fiecărui pliculeț de ceai vei găsi un mesaj inspirațional care să-ți înfrumusețeze ziua. Iar pe fiecare cutie, vei găsi o poziție yoga simplă, asociată cu sortimentul de ceai din pliculețe. Iată nu unul, ci două motive!

Mesajul meu de azi a fost: „Let your heart guide you. 

Așadeci, lasă-ți inima să te ghideze! Și alege ceaiul tău preferat pentru, a-ți lumina viața!

Namaste, Yogi Tea!

Ruxi, Republica BIO

Copyright Republica BIO

Comentarii (1 comentariu)

  • O8FANBEFIEE www.yandex.ru pe

    O8FANBEFIEE www.yandex.ru

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.